Hozzávalók:
500g kukorica tészta
2db vöröshagyma
3 db paradicsom
2 ek kókuszolaj
4 ek olívaolaj
5 gerez fokhagyma
2ek hummusz
só
friss oregánó a tetjére
Elkészítés:
A tésztát kétszeres mennyiségű vízben főzzük meg figyelve arra, hogy ne tapadjon le az edény aljára a kukorica tészta, sajnos hajlamos rá.
Közben a hozzávalókat készítsük elő. A hagymákat mossuk, pucoljuk és vágjuk apróra. Tegyük bele egy nagyobb serpenyőbe 2 ek kókuszolajjal és óvatosan pirítsuk meg.
A felvágott paradicsomokat adjuk hozzá és 2 dl víz hozzáadásával főzzük puhára, sózzuk.
Miután a tészta megfőtt, szűrjük majd vissza tesszük abba az edénybe amibe főtt. A hagymás paradicsomos kutyulékot öncsük a tésztához. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagyma gerezdeket a hummuszt és az olívaolajat.
Közepes lángon keverjük még 10 percig.
A legvégén oregánózzunk!