Hozzávalók 8 db-hoz:
300 g gluténmentes lisztkeverék (én schart használok)-, ha nem vagy gluténérzékeny akkor mehet tönköllyel is!
1 tk gm sütőpor
1 tk szódabikarbóna
6 ek kakaópor
120 g ertiritol
2,5 dl növényi tej (szerintem a kókusz a legjobb)
75 g olaj (én olivát használtam, de mehet napraforgóval is)
A töltelékhez 8 kiskanál cukormentes házi eperlekvár.
A száraz összetevőket összekeverem, majd a növényi tejet és az olajat is hozzáadom és masszával dolgozom össze. Muffinformákba rakom 1 kanánnal a tésztából, majd egy kávéskanál lekvárt rá, aztán megint tészta jön a tetejére.(Nem kell teljesen megtölteni a formát, mert a sütés közben felemelkedik, és ha sok van benne kifolyik.) Előmelegített sütőben 180C-on 20 percig sütöm. Akkor kész,ha beleszúrom a villát és nem ragad a tészta.