Hozzávalók 4 főre:
1 fej lilahagyma, laskára szelve, vagy kockára vágva (ahogy tetszik)
kb. 5 db közepes nyári alma felkockázva
1-2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
2 kk. őrölt gyömbér
maroknyi mazsola
2 ek cukorpótló(stevia,eritritol)
1 kk kurkuma
2kk fahéj
3 kk ánizs
Kókuszolajon egy serpenyőben picit pirítom a hagymát majd hozzádobom a por alakú fűszereket.
Ezeket csak 5 percig pirítom, majd ráteszem az apróra vágott almát, pici (3 dl) vizet öntök alá és főzni kezdem.
Miután puhult az alma hozzárakom a mazsolát.
Kevegetve kb. 15 perc alatt összefő (attól függ, mennyire leves az alma, illetve ki mennyire darabosan szereti).
A vége előtt hozzáöntöm a cukorpótlót és az ánizst.
Kóstolgatni kell, lehet benne változtatni az arányokat, ki mennyire szereti "vadul". A végeredmény nagyon izgalmas íz és szín! Finom összevágott zöldségeken is, mint egy salátaöntet! Szerintem szinte bármilyen ételt (rizs, párolt zöldség, kenyér ill. szendvicsfélék) feldobhatunk vele!
Mi a művésztelepen cukkinipörkölt és zöldséges rízs mellé ettük, tökéletes volt!