Hozzávalók:
600 g spenót
60 g lilahagyma
10 gerezd fokhagyma
2 ek. kókuszolaj
100 ml bio növényi tejszín
só
kurkuma
bors
bazsalikom
2,5-3 l víz
+a tányérokba kiszedett leves tetejére egy kis lenmagot teszek
Kis kókuszolajon megdinsztelem az apróra vágott lilahagymát, majd a fokhagymát.
A vizet egy nagy lábosban felforralom, (a 600 g megmosott spenótot)100 grammonként beleöntöm, puhulásig főzöm, majd kiszedve turmixolom. A turmixolt spenótot átöntöm egy másik nagy lábosba. Miután a 600 gramm spenótot leturmixoltam, felöntöm a másik lábosból megmaradt vízzel, sózom, fűszerezem, a dinsztelt hagymát hozzáöntöm. Beleöntöm a 100 ml zabtejszínt és kevergetés mellett 15 percig főzöm.